Fängelsestraff

Jag anser att fängelsestraffen i Sverige inte är tillräckligt hårda. Även ifall Sverige skulle bli hårdare med sina fängelsestraff så tror jag inte brotten skulle minskat. Det behövs andra åtgärder, jag tycker att de bör finnas dödsstraff för de som mördat en person. De som begått ett mord borde också straffas på samma sätt. Varför ska de döda en människa och sedan ska de få leva vidare i ett fängelse där de har tillgång till bra mat, tv och mm. Och sedan blir de släppta efter några år och då kanske de gör om samma sak igen. Det är inte rättvist!
Samtidigt som vi låter en mördare gå runt i samhället så kan vi riskera någons liv.
Ifall nu Sverige skulle föra in dödsstraff så krävs det att utredningarna blir bättre innan de dömer en person, för det finns risk till att man dömer en oskyldig person till döden. Det är inte heller rättvist.
Dödsstraff är ju egentligen dyrare än att hålla en fånge inne på livstid men samtidigt så är det bättre för då riskerar vi inte att det händer igen.
Princip alla som är kapabla till att begå grova brott har någon typ av störning, vissa lättare och andra grövre, därför tycker jag att staten ska lägga ner mer resurser på terapi och rehabilitering.
De som begår brott har oftast haft problem i sin uppväxt som t ex deras föräldrar har varit alkoholister, knarkare och sedan har själva barnet tagit skada av det vilket kan ha lett till psykiska problem. De finns också de som hamnat i fel kretsar där de begår brott och missbrukar knark. Därför borde staten också lägga ner mer resurser på att hjälpa ungdomar i dagens samhälle.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0