Kvinnovåld

De män som misshandlar kvinnor har oftast någon typ av problem, d v s de händer oftast när mannen kanske är påverkad, svartsjuk mm. Det är inte bara en viss grupp av män som misshandlar kvinnor utan det finns i alla kulturer. I vissa kulturer är det mer vanligt eftersom deras religion är rätt sträng när det gäller vad kvinnor får göra och inte göra. Ett exempel på detta är Fadime fallet, hon hade ett förhållande med en svensk kille vilket hennes pappa var riktigt emot, de var tvugna att hålla förhållandet hemligt för att inte bli upptäckta, men en dag upptäckte hennes pappa de, han började slå Fadime och hennes pojkvän. Enligt deras kultur så ska fadern skydda kvinnliga släktingars sexuella uppförande och se till att döttrarnas oskuld är bevarad fram till giftermålet. Eftersom hennes föräldrar insåg att de var ett par så kunde de dra slutsatsen att hon inte var oskuld längre. För de innebar det att de aldrig kunde gifta bort henne på det vanliga traditionella sättet. Enligt dem hade hon dragit skam över familjen, hon var tvungen att snabbt fly från Uppsala för att om de fick tag på henne skulle de döda henne. Bara för att hennes föräldrar skulle bevara sin heder. Männen i släkten ringde och hotade henne, och ju längre hon höll sig borta ju allvarligare blev det. Hon vände sig till polisen men de hjälpte inte henne för de trodde det var en påhittad berättelse. Till sist blev hon skjuten av sin pappa på grund av att hon inte ville ha samma stränga liv som hennes kultur lever idag. Hon ville vara fri som alla andra människor i Sverige har rätt till. Jag tycker att det är så sjukt att en sån grej kan hända, hur kan man döda sin dotter bara för hon vill leva på ett annat sätt? ok jag förstår att det är deras sätt att leva men inte här i Sverige. Eller rättarsagt de borde inte vara så någonstans i världen, kvinnor blir utsatta men män kan leva hur de vill.

De kvinnor som blir misshandlade av sina män, förlåter oftast och kommer tillbaka. Men varför är det så? Jag tror oftast de kvinnor som lämnar mannen efter misshandel blir hotade och känner sig därför rädda och tvugna att komma tillbaka. Det är samma sak när det gäller att anmäla misshandel, kvinnor vågar inte för de är rädda. Oftast de som anmält misshandel, de har därefter blivit förföljd av sin ex man och till och med blivit dödade, som t ex Fadime som jag skrev om högre upp. Fast det var då hennes pappa som döda henne för att hon ville leva ett eget liv.
Kvinnor behöver mer stöd för att våga anmäla och dra sig undan, det är väldigt viktigt att de får stöd och den hjälp de behöver för att kunna gå vidare i livet. Det är så många idag som struntar i att anmäla en kvinnomisshandel på grund av att de är rädda. Därför skulle jag föreslå att polisen bör ta anmälningarna på ett allvarligare sätt och ta tag i det direkt, inte som i Fadime fallet. Man bör också gå ut med mer information var kvinnor kan vända sig till om de har blivit misshandlade...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0